Fredagsunderhållning

Tårarna sprutar, kramp i magen. Kan inte ens läsa längre än till inlägget om Ny-David, jag dör... Ridå.

http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

Rattmuff på! eller var det vinterdäck...

Idag är det fredag! Det vet man för att det är Sök och Finn på lokalradion. Annars har trafikmeddelandena duggat tätt på radion idag. Det ska tydligen vara halt ute!? Jag vet inte för jag åkte me Johan i Diskhon hit till jobbet. Utan vinterdäck. Det gick det med. Min egna lilla fransyska står hemma i garaget, MED vinterdäck. Bytte hemma i garaget i tisdags. Med husse som tittade på och hunden gjorde det han är bäst på, var i vägen. Nähä nu ser vi fram emot att klockan slår 4 så vi får ta en välbehövlig helg!
Oförglömligt

I lördags var det då dags för Land Rover-turen vi längtat till. Första anhalten för uppsamling var trollebokiosken. Det måste ha varit en rätt mäktig syn för förbipassarande. Där togs hela parkeringen upp av 20 äventyrssugna Land Rovers. När alla var på plats var det dags att styra mot Tuna Hästbergs-gruvan där stordelen av gruppen skulle få gå ner för att upptäcka underjodens hemliga rum. Men för att ens komma ner i gruvan måste man ta sig nerför ca 500 trappsteg utan räcke med ett svart hål nedanför sig. De flesta klarade det bra, jag själv var dock lite darrig i knäna... Väl nere på "fast" mark började guidningen. Upplevelsen där nere kan bara förklaras som mäktig. Man förundras över att detta faktiskt har varit många mäns arbetsplats. Tyvärr var min kamera alldeles för klen för att ta bra bilder där nere i mörkret. Men här är några där man iallfall kan se vad motivet är.

Uppställning!
 

Vackra Rämen


Gruvgång


Stort och mörkt kan samanfatta upplevelsen


Påväg mot Havstjärn för lunch


Byggnation

Det har varit en skön helg med lagom mycket uträttat. Idag har vi byggt en grillplats. Den kommer bli flitigt använd i vinter med grillning och mys. 

Rör det rör?

Jag bjuder väl på lördagsunderhållningen också då...

Definition av ett rör.
Nio enkla regler.

(Utdrag ur Norges Tekniska Högskolas Konstruktionshandbok)


1. Hela röret skall tillverkas av ett långt hål, omgivet av stål eller plast och centrerat kring kärnan av hålet.

2. Hela röret måste bestå av hål i hela dess längd, hålet skall dessutom vara lika långt som röret.

3. Inre diameter av röret får inte vara större än yttre diameter, då blir hålet liggande på utsidan.

4. Hela röret skall innehålla enbart hål så att vatten eller andra medel kan flyta fritt.

5. Långa rör ska märkas "LÅNGA RÖR" i var ände så att man lätt kan se om det är ett långt rör eller ett kort rör.

6. Extra långa rör skall märkas "EXTRA LÅNGT RÖR" och då också märkas på mitten, så att inspektören slipper gå till någon av ändarna för att se om det är ett kort rör, långt rör eller extra långt rör, om inspektören skulle komma till mitten på röret.

7. När rörböjar i 30, 45 eller 90 grader beställs, måste det anges om det skall vara vänster- eller högersvängda böjar. Rörgatan riskerar annars att svänga åt fel håll vid installationen.

8. På lodräta rör måste flödesriktningen anges, annars riskerar medlet i röret att "krocka" och/eller rinna fel väg.

9. Eventuella gängade rörkopplingar måste vara av vänster- eller högergängad typ. ALDRIG blandat! Om man blandar skruvas ju den ena av när den andra skruvas på.Helg!

Nu är det helg och idag har den första snön fallit! Det tycker jag vi firar med att leka den leken där man dricker en 75:a, släcker lyset och gissar vem man är...Det hela ackompnjeras såklart av: http://www.youtube.com/watch?v=loZjVOeB55k


Dagens äventyr


Klart!

Ja om de ska vara helt riktigt blev vardagsrummet klart förra helgen. Så här blev det iallafall. Egentligen är det mycket mörkare och modernare än vad som är jag. Men det mörka krävs med tanke på hur kaminen sotar ner allting. Och det  moderna blev av bara farten... =)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall