Höstpromenad

I dagens fina väder passade jag och Diesel på att ta en promenad. Vi valde den med finast utsikt. Upp i skidbacken som ligger här brevid.
Nästan klart

Vardagsrummet blev inte klart idag heller... När sista fönsterbrädan skulle upp sprack väggen upp runt pluggen så det vara bara till att ta fram spacklet. Men men, såhär ser ett av de färdiga fönstren ut med det nya bordet i förgrunden. (hemskt dåligt kvalitet på bilden vet ej varför)


Fjällsafari 2010

Nåja, fjäll å fjäll... Våmhus var vi i iallafall. Kl 9.00 i morse i strilande regn skickade vi iväg 38 glada ekipage mot ödemarken i Härjedalen och Sonfjället. Själva var vi rätt nöjda att vrida ur militärtältet och åka hem.
I Orsasjön kan man bada...


...utan att bli blöt!


Snart får vi gå hem

Snart får vi gå hem, för idag bär det av till Våmhus. Där ska vi spendera två dagar och två nätter. Två kalla nätter i militärtält. Då får vi se vad nya sovsäcken går för. Det är väl tänkt att det ska eldas också men vi vet ju hur det brukar gå... Så i två dagar har vi packat hemma så inredningaen har tagit paus. Fönsterbrädorna står kvar på golvet och endast ett par gardiner sitter där dom ska. men vi får väl fortsätta när vi kommer hem. Ja vad är det då som händer i Våmhus då? Land Rover träff såklart =) Den årliga Fjällsafarin är vi med och anordnar i år. Rapport kommer när vi kommit hem på fredag! Nu är det lunch. Höj!

Vovvens nya halsbandVovven fick ett nytt halsband idag. Köpt på den lokala "hundmatsaffären". Riktigt maffigt tycker jag det ser ut på honom. Försvarsmakten står det. Notera den stolta uppsynen =)

Egentligen har jag lite piff i vardagsrummet att skriva om med men bredbandet är så segt så det får bli imorron istället. Då är det träning och val planerat.


Projekt vardagsrum

Detta har vi pysslat med i några dagar nu. det har faktiskt gått över förväntan. Färgen från öb funkar super och tapeterna vi satt upp i förrgår sitter kvar än.

Så här såg elendet ut innan vi började:


Och såhär såg det ut när vi fått upp tapeterna:


Det här är bara en fondvägg, resten av väggarna har en ljusgrå färg. Så nu väntar vi bara på att nya soffan ska anlända så återstår bara lite "piff" sen är det klart!

Läst under sommaren

Jag har hunnit plöja igenom stordelen av den innan sommaren inhandlade högen med böcker. Läsa är det ultimata semesteravslappningen tycker jag. Ännu bättre är det när man upptäcker en ny författare vars böcker man blir totalt uppslukad av. Så är fallet med Johan Theorin som jag läst för första gången i sommar. Han berättar helt fantastiska historier på ett otroligt välskrivet sätt. Lagom spännande deckare med inslag av det övernaturliga och helt otroliga naturskildringar av det vackra Öland gör hans böcker till bland de bästa jag läst.


Den första boken jag läste var Nattfåk. Nattfåk är namnet på en kraftig snöstorm som sveper in över Öland då och då. Boken handlar om en familj som just flyttat till Öland från Stockholm. Stora tragedier sker och gamla kommer upp till ytan.


Skumtimmen är den bok jag håller på att läsa just nu. Precis som med Nattfåk är det jättesvårt att sluta läsa. Jag läser alltid en stund i sängen innan jag somnar och jag får tvinga mig själv att bara läsa några sidor annars blir jag vaken alldeles för länge. Den här gången är det en alkoholiserad kvinna som återvänder till Öland för att leta efter sin son som försvann där för 26 år sedan.Italienaren är skriven av Sven- Olov Karlsson som skrivit Amerikahuset och Svenska ödehus som jag också läst.
Boken utspelar sig i en by i Västmanland som inte ligger alls långt härifrån. Det märks för man känner igen sig mycket i det han skriver om. Historien handlar om Peter, vars far "Italienaren" blir sjuk i cancer. Peter tvingas hjälpa till att ta hand om sin far och se den personen han sett upp till så mycket tyna bort och dö. Gripande men ändå  skriven med mycket humor gör denna bok mycket underhållande.


Den bok jag blev mindre imponerad av är Olycksfågeln av Camilla Läckberg. Jag förstår inte alls uppståndelsen kring henne. Historien är svår att komma in i med många stickspår och ovesäntligheter. Karaktärerna är skrivna otroligt klyschigt. Men jag var ändå så pass nyfiken på upplösningen att jag läste färdigt boken. Men det här är bland de tråkigare böcker jag läst.

Det här var också lite av en besvikelse. Domedagen gryr av Arto Paasilinna. En av mina favoritförfattare vars böcker man alltid får sig ett gott skratt av. Men i den här boken fanns inte mycket alls av den humor och äventyren som i de andra böckerna. Det blev direkt långtråkigt på många ställen. En av de sämre böckerna av Arto tyvärr.

Det var det jag hade att rapportera om just nu. Eftersom jag ligger hemma och är förkyld hade jag tid med ett ordentligt inlägg för en gångs skull. Tänk vad det ska krävas...
Vargnatt

Vi har spenderat natten i Stockgropens fäbod och hörde vargars yl i gryningen. Mäktigt.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall