Läser just nu



Tusen gånger bättre än föregående bok! Tog inte mer än ett par tre kvällar att läsa. Det är alltså en samling berättelser av ett gäng av sveriges kändaste författare tillika hundägare bla, Håkan Nesser, Björn Ranelid, Kerstin Ekman mfl. De skriver om sin personliga syn på hunden överlag och deras egna hundar i synnerhet. Det är humoristiska historier blandade med en del sorgliga som gör att man både skrattar högt men även gråter en skvätt emellanåt.
Helt klart en bok för oss som älskar hundar!



På tal om böcker pågår som bekant den stora bokrean just nu. Jag fick erbjudande från Bokus.com att beställa rea böcker redan för nån vecka sedan och igår hade dom ankommit till mitt utlämningsställe nere på affärn. Jag har bla. beställt den omtalade Hundraåringen, nyaste boken av favoriten Alexander McCall Smith och ett par kokböcker.


Dagens

Imorse vaknade vi till 25 gradig kyla vilket faktiskt är rekord under våra år i huset. Det verkar faktiskt inte kunna bli kallare än så här på "gräddhyllan". Hursomhelst så pälsade vi på oss rejält hunden och jag för att ta morgonrundan ibland isbjörnarna.


Kallt men vackert

När vi kom hem åt vi mysfrukost framför teven med skidor och eldade så det dånade i kaminen. Bästa sysselsättningen en kylslagen vintermorgon!



Till lunch gjorde jag sen en mycket god kycklinggryta jag tänker dela med mig receptet på här.



Morbror Johns kycklinggryta:

1 påse fryst kycklinglår eller fileer
1 paket ölkorv
1 paprika
1 purjolök
2 burkar kokosmjölk
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
2 vitlöksklyftor
1 skvätt sambal oalek
salt, peppar

Gör så här:
Strimla kycklingen och stek i en stekpanna i lite olja. Hacka vitlöken, krydda kycklingen med salt peppar och häll i vitlöken. När kycklingen brynts häll över den i en stor gryta. Sen är det bara att skära paprikan, ölkorven och ha i alla resterande ingridienserna i grytan och låta koka en bra stund, en halvtimme, 40 minuter kanske. Servera sedan med ris.



Nu på eftermiddagen när temperaturen steg till 15 minus tog jag mig ut på en skidtur. Jag kan nu åka hemifrån gården ca en kilometer till spåren dom dragit upp vid Halvars skola. Tyvärr hade ingen spårat efter de senaste centimetrarna men det gick att åka iallfall.


Återigen, kallt men ack så vackert väder!

Läser (inte) just nu

Sheila O'Flanagans Syskonkärlek börjar ju bra, med en spännande kärlekshistoria. Men som snart försvinner ut i en massa oväsentligheter som gör att man helt tappar intresset. Det verkar som om författaren bara försöker skriva så mycket som möjligt istället för att hålla sig till kärnan i historien. Jag gav faktiskt upp efter 50 sidor. Det blev helt enkelt för tråkigt.

En underbar vinterdag!

Imorse åkte jag upp till Gyllbergen för en tur igen. Strålande sol, ca 7 minusgrader och förhållandevis bra spår efter gårdagens snöstorm, igendrivet på några ställen bara. Har lärt mig att hålla mig på benen med nu!Det kändes bra kämpigt och tungt uppöver i idag. Men det är mödan värt när man kommer upp till Dragsjön och får en stunds vila och lite sol i slogboden.




Sen skyndade jag mig hem och tog en snabbdusch för sen var det dags för en skotertur. Vi försökte ta oss upp till dammen men det var för svårt att hitta när det var ospårat.  Så efter att ha kört fast några gånger gav vi upp och bara stannade där vi var och grillade korv. Det var trevligt det med.



När vi kom hem gick jag en sväng med hunden, nu har jag parkerat i soffhörnet och här blir jag nog kvar resten av kvällen!

Fredag!

Nån hade visst beställt snöstorm!? Vad gör man då? Jo man åker och hämtar de beställda sommarhjulen! =) Skämt åsido är det trevligt med lite snö. Imorron bitti blir det skidtur i Gyllbergen, hoppas dom hunnit spåra!

Nu är det hjul igen!

Tillslut kunde jag då bestämma mig för att par fälgar! Så nu har jag beställt dito och tillhörande ostar (aa däck asså...) Såhär ser dom ut!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall