Hepp!

Hux flux så fick bloggen ny design. Inte så illa va??

Min nya favoritlåt


Första advent

Ja det var igår jag vet...Ett adventspyntat kök med nysydda gardiner.

På tal om ljuspunkter...

Här har vi ena riktiga ljushuvuden!Idag fick vi ett mail med kortet som togs vid gruvbesöket med jobbet i somras. Där nere talar vi mörker, när man släcker lampan känns det som man blundar, fast mörkare...


Helgen: IKEA-besök och ljusstöpning

Ja igår åkte vi till Valbo för handling på Ikea. Dessa lampor var mycket välbehövliga ljuskällor i det mörka soffhörnet.
Utanför IKEA ligger det en Hööks-butik som skyltade med 20% på alla hundartiklar så där handlade vi ny bädd åt grisvovven. Den fick godkänt direkt!Senare på kvällen kom Johans tremänning, sambo och sambons syster samt "lilla" Ebba på besök. Ebba godkände också nya bädden.Idag har vi varit i Sörbro på den årliga ljusstöpningen. Jättemysigt och god smörgåstårta och fika som vanligt!

Veckan som gått

Ännu en vecka läggs till handligarna. Det har varit gympapass på tisdagen, sedan matlagning, tvättning och städning som vanligt. Men där tar väl rutinerna slut, på jobbet har jag faktiskt haft en praktikant den här veckan. Han var otroligt duktig. I torsdags kom Hielke från Härjedalen ner för en övernattning innan han och Johan åkte ner till Göteborg för funktionärsträff med Land Rover-klubben. Så jag och hunden har en helg helt för oss själva. Eller ja, nästan iallafall. Mammas hund Dixie ska sova här inatt och pappa har varit här och spelat trav och fikat. Travtippningen gick åt skogen men fikat var trevligt! Imorgon kommer killarna hem igen och Hielke sover över en natt till innan han återvänder till Tännäs. Då väntar dom sig en god middag, undrar just vad jag ska bjuda på...
Återstoden av lördagskvällen spenderas i soffan med ett glas vin, ja hundarna lär väl få gå sista kvällspromenaden också.


Promenaden ner till affären idag var minst sagt dimmig.

En söndag i november

En värmande kräftsoppa en gråkall novemberdag

Ingredienser

2 msk margarin
2 - 3 finrivna morötter
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost (mjukost)
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
svartpeppar
dill


Fräs de rivna morötterna i margarinet och strö över vetemjölet. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna och svartpeppar.
Låt soppan puttra i ca 10 min och rör om då och då.
Tillsätt mjukosten, creme fraiche och dill.
Småkoka i ytterligare 5 min.
Lägg i kräftstjärtarna (häll av lagen, lite kan ev användas som smaksättare) och smaka av


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall