Fjällsafari 2012

Regnigt, lerigt och alldeles underbart kan samanfatta årets Fjälllsafari med Svensk Land Rover Klubb. Nåja torsdag och fredag hade vi jättefint väder men sen regnade det oupphörligen i ett dygn.
Vädret till trots var alla deltagare nöjda och vi fick mycket beröm och lovord för vårt arrangemang. Kul att höra då detta var första gången vi anordnade en träff i den här storleken.
 
 
Helgens bästa låt:
 
 
 
 
 
 
 

Idag för exakt 1 år sedan

Såg det ut såhär:
 
Vi var på väg till Jormvattnet i Jämtland för 2011 års upplaga av Fjällsafari. En oförglömlig resa med vidsträckta fjäll, en underbar ridtur och otroligt god mat mm.
 
I år är det våran tur att annorndna "Fjällsafari". Vi kommer att hålla till på Tyllsnäs udde strax utanför centrala Borlänge utan ett endaste fjäll så långt ögat kan nå. Men det blir nog trevligt det med. Vi har en massa trevliga upplevelser att bjuda på här i dalarna. Imorgon tar vi emot närmare 80 bilar och hoppas att vi kan bjuda på ännu ett oförglömligt Fjällsafari i Svensk Land Rover Klubbs regi!
 

En rastlös själ

På arbetsplatsens hårda verkstadsgolv blir min själ lätt rastlös.
Den vill ut i till mjuk mossa, vida skogar och höga berg. Vandra långt bort eller nära hemmet för att uppleva naturens skönhet och dra in skogens dofter. Arvet efter förfäder av jägare, orienterare och skogsarbetare gör sig påminnt och gör känslan av att längta ut äldre än mig själv.
 

Sommarens bästa bok

Jag såg ju till att skaffa en hög med böcker till sommaren, vilka jag hann läsa de flesta av. Härmed tänkte jag utse min favorit:
 
Jag tror jag sa det efter att ha läst hennes första bok i genren "elegant crime" men jag säger det igen. Denise Rudbergsär en lysande deckaförfattare! Man dras snabbt in i en spännande historia och den släpper inte taget om en för ens man når sista sidan!

Söndagens vandring

 
 
Bilder från i söndags. Vi gjorde en liten vandring i Gyllbergens naturreservat, där jag bara åkt skidor förut. En härlig höstdag var det, om än lite blåsig där vid Dragsjön som syns på bilderna.
 
 
 
Imorgonbitti lämnar jag hunden på Falu djursjukhus, där han ska opereras under dagen. Vi var för ett tag sen och kollade några knölar han fått och det visade sig att en av dem var elakartad. Den sitter tyvärr på pungen så det kommer bli en kastrering. Men har han inte haft användning av sina kulor på 7 år lär han inte behöva dem senare heller.  Jag ser det inte alls som nån nackdel, det är lika bra att ta bort dem innan det sprider sig.
 
Bästa Herr Gris
 

Ännu en fantastisk soppa!

Jag älska soppor av alla slag och i senaste nummret av Buffé hittade jag en ny favorit. Underbart god var den så jag delar med mig av receptet för att de ska hända nåt här på bloggen =)
 
Ingredienser:
1 rödlök
2 paprikor
4 morötter
2 palsternackor (jag använde istället potatis)
250 g körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
2 msk rostade solrosfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Lägg lök, paprika, rotfrukter, körsbärstomater och oskalade vitlöksklyftor på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta mitt i ugnen 20–25 minuter. Lägg vitlöksklyftorna åt sidan. Mixa resten av det rostade med stavmixer eller i matberedare till ett slätt mos. Häll det i en kastrull. Tillsätt buljongen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten. Kläm ut innehållet ur vitlöken. Mixa med crème fraiche till en slät röra. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick vitlökscrème. Toppa med rostade solrosfrön och garnera ev med klippt krasse. En färskostsmörgås är gott till.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall