En söndag i november
En värmande kräftsoppa en gråkall novemberdag
Ingredienser
2 msk margarin
2 - 3 finrivna morötter
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost (mjukost)
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
svartpeppar
dill
Fräs de rivna morötterna i margarinet och strö över vetemjölet. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna och svartpeppar.
Låt soppan puttra i ca 10 min och rör om då och då.
Tillsätt mjukosten, creme fraiche och dill.
Småkoka i ytterligare 5 min.
Lägg i kräftstjärtarna (häll av lagen, lite kan ev användas som smaksättare) och smaka av
Den där soppan passar säkert alldeles utmärkt då man kommer hem från en vacker med grådisig promenad. Lättgjord också, något som passar mig.
Bilderna är jättefina. Synd att man inte kan förstora upp dom. Lite synd också att sidotexten går kommer in på bildens högra sida.