Glass!
I lördags gjorde jag egen glass för första gången. Resultatet blev överraskande, bästa glassen jag ätit på länge!
Hemmagjord daimglass
4 st äggulor
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim
Gör så här:
Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 minuter till en vit, fluffig smet. Vispa grädden för sig och hacka daimen fint.
Blanda äggulesmeten, grädden och daimen. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke.
Frys minst 8 timmar.
Hemmagjord daimglass
4 st äggulor
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim
Gör så här:
Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 minuter till en vit, fluffig smet. Vispa grädden för sig och hacka daimen fint.
Blanda äggulesmeten, grädden och daimen. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke.
Frys minst 8 timmar.
Kommentarer
Trackback