Uppdrag gangsing

Igårkväll var vi bort till Romme Alpin för att åka bandvagn upp till toppen på fondueafton. Hur mysigt som helst å va mätt man blev!Efter att bandvagnen skjutsat ner oss igen gick vi in på bardelen i resturangen i nya hotellet. Jättefint är det med mycket trädetaljer, öppen spis och många levande ljus. Väl där blev det massa GT till grabbarna och Kaluha till mig. Det blev lite suddigt efter ett tag...
Dagens långpromenad är inställd pga. regn... Vi sitter inne och eldar istället.

Anar ugglor...

Inatt vaknade jag vid 02.43 av ett ooohoo... Blinkar till och undrar vad karl´n drömmer nu... Då hörs ytterligare ooohn. Efter en stunds analyserande kommer jag fram till att det måste sitta en häckande uggla någonstans nära vårat sovrumsfönster. Så går det när man ska bo i skogen. Efter ett tag ger den uppenbarligen upp och det blir åter tyst (dåligt med villiga uggle fröknar i halvarsskogen tro?). Men att somna om blir inte lätt så det blir en hel del vridande och vändande.


Hemfridsstöraren!?
Grönsakssoppa

1 L blandade grönsaker
½ L vatten
2 tsk salt
3 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 äggula
2,5 dl grädde
persilja
aromatkrydda

Koka grönsakerna i saltat vatten. Häll sedan av vattnet i ett kärl och häll grönsakerna i en skål och håll varma. Häll tillbaks vattnet i kastrullen. Rör ut vetemjölet i en deciliter av mjölken. Häll resten av mjölken i kastrullen  att koka upp med grönsaksspadet. Häll sedan i vetemjölsredningen, rör om och låt koka i några minuter. blanda äggulan med grädden och häll i under omrörning. Soppan får sedan inte koka. Häll den över grönsakerna, klipp över persilja, krydda med aromatkrydda och servera!

HelgenDet blev en skotertur ner till Sellnässjön för att titta på när grannen anglade. Ja, ungefär så spännande var det... Hursomhelst blev det korvgrillning och lite solning innan nordanvinden tog i och vi flydde hemmåt.
Idag har jag jobbat. När jag kom hem promenerade jag med hunden, städade badrum, tvättade och lagade grönsakssoppa. Recept på den kommer sen, den är supergod!

Ur det förflutnas gömmor...

Har spenderat nästan hela den underbara dagen inne hos mamma. Vi har gått igenom en stor kartong med saker efter mormor som dog för 4 år sedan. Sådant där som bara blev ihoprafsat när vi städade hennes lägenhet. Där fanns böcker, fotografier i massor och diverse papper mm. Hon har sparat på allt! Mycket är intressant men kanske inte samtliga elräkningar från -69 till -77...


Ur gömmorna: Fotografier från mormors fars tid, motorcyklar med regestreringsnummer som börjar på W och den högra bilden kan de vara en grand prix tävling av nåt slag gubben? Det ser nästan ut att vara sellnäs station och solklinten i bakgrunden. Svårt att få dom små fotografierna till sin rätt...  Det andra är hursomhelst ransoneringkuponger från krigstiden.


Den här ska bli intressant att läsa. Den handlar om byn där mamma och mormor bodde efter att mormor och morfar skiljdes -78. Lokalhistoria som denna intresserar mig nåt enormt.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall