Trägår´n

Här är i allafall resultatet av helgen slit.I förgrunden har vi då pallkragarna, rödmålade och fyllda med jord som jag sått bla. spenat, morötter, zucchini och luktärter. Till höger ligger potatis/jordgubbslandet och i bakgrunden tronar vedstapeln som vi(och när jag skriver vi då menar jag egentligen jag som staplade nästan alltihopa själv) inte hann få in i vedboden (det tar emot att skriva vedboden då det faktiskt heter vebon å inget annat, men man lär väl skriva på rikssvenska här i bloggen så folk utanför byn kan förstå) Men här har vi iallfall nånting som älskling snickrat ihop helt själv. Jag var bara med och kladdade på lite färg. Här har jag tomater, paprika och gurka som förhoppningsvis kan avnjutas till sommaren.


Den ofrivilliga rabarberpajenNär jag och Johan slet som bäst med vedstaplingen passade hunden på att trassla in sig ordentligt. I vaddå?? Jo, i finaste rabarberplantan. När hunden och löplinan väl var utrasslade hade flera rabarber gått av. Men det var ju inte värre än att jag snodde ihop en rabarberpaj och vi tog en välbehövlig fikapaus i arbetet med veden!


Om vi ska anteckna i träningsdagboken så började jag dagen kl 7.30 med ett konditionspass på cykel ca 7 km. Sedan har resten av dagen varit ett enda långt styrkepass med vedstapling. Nu på kvällen rundade jag av med ännu ett konditionspass med gräsklipparen!

 


Vem fan har tid att blogga??

Ingen jävel har väl tid att blogga när: ved ska staplas, tomater ska odlas, jympapass ska planeras, bröd ska bakas, mat ska lagas och inte minst jobb som tar det mesta av ens energi... Men det jag har att komma med nu det är recensioner av de böcker jag iallafall orkat läst den senaste tiden. Håll till godo!Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson

Ett ord: Fantastisk!I naturens tjänst av Åsa Lindstrand

En bok där vi får följa 3 män med yrket naturbevakare under att år. De har hela den norrbottniska fjällvärlden som arbetsplats. Det berättas om människans påverkan på naturen genom bland annat miljöförstöring och tjuvjakt. Men den har även positiva aspekter som till exempel att en del arter har börjat komma tillbaka och öka i antal. Boken är också fylld med många vackra naturbilder på vidsträckta vidder.Det gångna är som en dröm och det närvarande förstår jag icke av Göran Greider

Nyfikenheten på Dan Andersson väcktes efter jag läst I Dan Anderssons fotspår som är en hembygdsbok som beskriver platser där Dan Andersson varit, men inte så mycket om vem han var. Så när jag såg att den lokala författaren och chefsredaktören Göran Greider skrivit en bok om honom var jag bara tvungen att köpa den. Dan Anderssons tragiska livsöde och vackra dikter berör mig och Greiders bok gör mig verkligen faschinerad av fenomenet Dan Andersson. Som jag för övrigt trodde bara var nån gammal gubbe som skrev dikter för 100 år sedan. Nu vet jag ju så mycket mer! Men det är stundom svårt att hänga med i Greiders berättande om man inte redan vet så mycket. Det flackar mellan olika tidsperioder, personskildringar, släkthistoria, och skogssfinnarnas historia. Boken kräver min fulla uppmärksamhet och jag går helt upp i den. Mycket bra bok om lokalhistoria och ett tragiskt livsöde! (Poeten och skalden Dan Andersson växte upp i Grangärde, dog sedan endast 32 år gammal 1920. )


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall