Hylla

Operation ikea-hylla slutförd!




Böcker och morotskaka

Jag hade klurat ut en ny punkt på bloggen: Läser just nu Men jag jag tycks läsa fortare än jag hinner blogga så här kommer ett gäng med böcker jag har läst den senaste tiden.



Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer

Jag älskar serien Mia och Klara så därför såg jag fram emot ett gott skratt när jag köpt boken. Men den var inte alls som jag tänkt mej. Men så himla bra ändå! Mycket allvar skrivet på ett otroligt fängslande och ändå roligt sätt. Jag läste ur den på två kvällar.



Tårtgeneralen av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson

Handlar om Köping (där min morbror bor f.ö) i mitten av 80-talet. En kufisk karl vid namn Hasse P får för sig att göra världens längsta smörgåstårta, sen går det bara utför. Smårolig, fullt läsbar, fast med lite onödiga uttläggningar om bla. Evert Taube.



Amerikahuset av Sven Olov Karlsson

Den här boken håller jag på att läsa just nu. Jag köpte den mycket för det vackra huset på omslaget men också för att texten på baksidan lät så härlig "Livet var idel förälskelse, fyrhjulsdrift och Svensk Rödbrokig Boskap." Änsålänge har jag bara hunnit ca 20 sidor in i boken. Den börjar lite konstigt men vet liksom inte om vem man läser än och det känns lite trögt. Men jag är inte den som lägger ifrån mig en bok i första taget! 


Jag tänkte även lägga in mitt egna recept på morotskaka (som jag ska baka snart men jag måste städa badrummen först!)

Linas Morotskaka

2 medelstora morötter
150g smör
2 ägg
2 dl socker
saft av en halv citron eller apelsin
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Topping
75g philadelphiaost
2 msk smör
2 dl florsocker

Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfett, citrussaft och morätter. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 C i ca 50 min. Låt sedan kakan svalna något. Gör under tiden toppingen. Rör ihop philadelphiaosten med smöret och florsockret och bred över kakan. Färdigt!



Morotskaka!

Blev jag galet sugen på! En sån måste jag baka i helgen!


Bild och recept hittade jag på dansukker.com. Det är inte riktigt som mitt eget men det här är nog också gott!


Morotskaka


Ingredienser
2 stora ägg
2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/4 dl olja
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk mald kanel
3 dl rivna morötter
2 dl avrunnen krossad ananas
1 dl finhackade nötter t ex valnötter

Glasyr
100 g Philadelphia naturell light
1 dl Dansukker Florsocker
skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronsaft

Till formen
smör eller margarin
1 dl Dansukker Rörsocker Strö


Smörj en form, ca 26 cm i diameter, och strö på rörsockret. Sätt ugnen på 175°.

Vispa samman ägg, rörsocker och olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och ananas och blanda väl. Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan.

Blanda samman ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp. Bred glasyren över morotskakan.








Varför inte??

Som jag har letat... Och här var det. Soffbordet! Har länge velat ha ett nytt soffbord men inte vetat hur det ska se ut, bara att det ska va vitt. Men det här var ju perfekt på alla sätt och vis, höjd, pris, stil!

Bild from EM

Då kanske man ska skaffa en matchando soffa till?

Bild från EM

Varför inte?? =)


Vakna pelargonerna det är vår nu!



Men jag har sagt att dom inte får titta ut genom fönstret... Istället berättar jag att ute skiner solen och det är 30 grader varmt, minst!
Jojo här har det idag varit den stora årliga omplanteringen av krukväxter. Men jag tror jag kan ha förivrat mig en smula och tog det hela i lite fel ordning. Först storstädning av hela huset och sen sull men jord och blommor... Jaja pelargonerna är väckta ur vintervilan så nu sätter vi oss här och inväntar våren. Eventuellt far vi till ikea imorron. Jag och Johan alltså, pelrgonerna får stanna hemma. Hörs!

Dagens rätt



Pestolax
Det här kan inte bli enklare! Lägg lax i portionsbitar i en ungsform. Salta, peppra, smeta på en burk grön pesto och stoppa i ugnen på 200 C i ca 35 min. Servera med bulgur och grönsaker.


Måndag 05:25 åter till verkligheten

Fy va korta helgerna är, de räcker ju ingenstans. I lördags var jag och Johan på Land Rover-träff igen. Det var möte och Johan blev vald till distriktsordförande. Igår tog vi en skotertur på förmiddagen. Vi skulle kolla lite nya vägar men vi åkte lite vilse så vi hamnade på det gamla vanliga spåret till Skommartjärn. Men det var inte helt fel det heller. Där satt vi i solen och fikade en stund.





På lunchen idag satt vi ute i solen med en kopp kaffe och lyssnade på takdroppet. Lovley!

Superbröd

Jag har ofta svårt att komma på vad jag ska skriva här på bloggen då jag anser att min vardag inte är så upphetsande läsning... Men! Recept har jag ganska många av så varför inte dela med mig?

Jag har precis bakat en sånhär supernyttig limpa. Hur enkelt som helst!



Hälsolimpa:
2 dl grovt rågsikt
5 dl vetemjöl
1½ dl havrekli
1 dl hackade valnötter
1 dl hackade torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingridienserna i en bunke. Rör i yoghurt och lingonsylt. Häll smeten i en avlång bakform och tryck ut den lite. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall